ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ FAIR TRADE!

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ και βοήθησέ μας να προωθήσουμε το έργο και τις αρχές μας ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο σου, τις ικανότητες και τις δεξιότητές σου. Θέλεις να μάθεις καινούρια πράγματα ή να μοιραστείς και με άλλους αυτά που ήδη ξέρεις; Να διοχετεύσεις κάπου τη δημιουργικότητά σου, να ξεφύγεις από τη ρουτίνα, να κάνεις κάτι διαφορετικό; Θέλεις να αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία προσφέροντας σ’ έναν καλό σκοπό; Είσαι τύπος οργανωτικός και πιστεύεις ότι μπορείς να μας βάλεις σε τάξη; Θέλεις να γίνεις μέλος μιας ενθουσιώδους ομάδας που καταφέρνει πολλά και να κάνεις φίλους σε όλο τον κόσμο;

Μπορείς λοιπόν να στηρίζεις τις καθημερινές δράσεις και την προβολή της οργάνωσης. Να βοηθάς στη λειτουργία του καταστήματος. Να αναλάβεις τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκδηλώσεων ή την ανανέωση της ιστοσελίδας μας. Να προωθείς τις ιδέες μας κανονίζοντας συναντήσεις και άλλα πολλά, από πολύ πρακτικά έως πιο θεωρητικά ή δημιουργικά. Κάθε προσφορά εθελοντικής εργασίας, όσο μικρή κι αν είναι, έχει τεράστια σημασία για τη λειτουργία μας! Ο χρόνος είναι πολύτιμος. Με την εθελοντική προσφορά σου μπορείς να τον κάνεις ακόμα πιο πολύτιμο!

ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

icon1-support

Ως καταναλωτής μπορείς να αγοράζεις προϊόντα fair trade για σένα, τους φίλους ή τους συνεργάτες σου. Έτσι ωφελείς αυτόματα τους φτωχούς παραγωγούς του αναπτυσσόμενου κόσμου και τους βοηθάς να αποκτήσουν πρόσβαση σε πιο αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Ως ευαισθητοποιημένος πολίτης, μπορείς να οργανώσεις μια δραστηριότητα ή μια εκδήλωση για την προώθηση του έργου μας, ακόμα κι ένα δείπνο με γεύσεις fair trade. Να μας αναζητήσεις στο facebook και στο twitter, να κάνεις share τα βιντεάκια μας με τους φίλους σου. Να δημιουργήσεις μια ομάδα ηθικής κατανάλωσης και να προωθείς τα προϊόντα μας στους φίλους, τους συνεργάτες, την οικογένειά σου, ή στο ίντερνετ. Να ζητήσεις από τα αγαπημένα σου στέκια να βάλουν στα ράφια τους προϊόντα της Fair Trade Hellas.

icon2-support
iconb6

Αν είσαι δημοσιογράφος και γράφεις σε κάποια τακτική στήλη ή παρουσιάζεις κάποια εκπομπή, μπορείς να αναφέρεις συνταγές με συστατικά fair trade, ιστορίες για διάφορα προϊόντα, αφηγήσεις παραγωγών, ή να ενημερώνεις το κοινό για τις δραστηριότητές μας. Μπορείς επίσης να μας γράψεις τα στοιχεία σου στο για να σου στέλνουμε Δελτία Τύπου και να συζητάμε μαζί ενδιαφέροντα θέματα που μπορείς να προωθείς.

Αν είσαι εκπαιδευτικός μπορείς να βάλεις και τους μαθητές σου στο παιχνίδι! Να μας καλέσεις στο σχολείο ή τη σχολή σου για να υλοποιήσουμε πειραματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα την ηθική κατανάλωση και το δίκαιο εμπόριο, ή να προτείνεις στον υπεύθυνο του κυλικείου να διαθέτει και προϊόντα fair trade. Μπορείς επίσης να εγγραφείς στο newsletter μας ώστε να ενημερώνεσαι για τις εκπαιδεύσεις εκπαιδευτικών που αφορούν την Εκπαίδευση για τον Παγκόσμιο Πολίτη.

iconb4
iconb2

Αν είσαι μέλος άλλης ΜΚΟ μπορούμε να συνεργαστούμε και να σχεδιάσουμε δράσεις μαζί! Μπορείς να προωθείς τις δραστηριότητές μας στην ιστοσελίδα σας και να προσφέρεις προϊόντα fair trade στις εκδηλώσεις σας. Μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν καλύτερο κόσμο ενημερώνοντας το κοινό μας για τις δράσεις και τη φιλοσοφία μας.

Αν εκπροσωπείς κάποια εταιρεία μπορείς να στηρίξεις το έργο μας με μια δωρεά ή χορηγία, να προσφέρεις προϊόντα fair trade ως εταιρικά δώρα, να οργανώσεις στο γραφείο σου μια παρουσίαση για το δίκαιο και αλληλέγγυο εμπόριο και να προωθείς το e-shop και τις δράσεις μας στους υπαλλήλους σου.

iconb7
iconb3

Αν έχεις κατάστημα όπου διατίθενται ή πωλούνται τρόφιμα μπορείς να προσθέσεις κάποια από τα προϊόντα μας στα ράφια, το μενού ή τις προσφορές σου. Τα προϊόντα μας μπορούν να βρουν θέση παντού, σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα βιολογικών προϊόντων, ντελικατέσεν, ακόμα και σε συνοικιακά ψιλικατζίδικα, απαντώντας στις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των ευαισθητοποιημένων καταναλωτών. Αν πάλι έχεις εστιατόριο ή καφετέρια μπορούμε να οργανώσουμε μια βραδιά δοκιμής προϊόντων fair trade! Και εμείς θα προωθήσουμε την υποστηρικτική δράση σου εδώ, στα social media και στο κοινό μας!

Αν είσαι εκπρόσωπος τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορούμε να συνεργαστούμε σε διάφορα επίπεδα, από τον εφοδιασμό των δημόσιων κυλικείων έως τη συμμετοχή σας σε ευρωπαϊκά προγράμματα και σε δίκτυα πόλεων που προωθούν και στηρίζουν το Fair Trade κάνοντας ένα βήμα παραπάνω προς τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης τους. Παράδειγμα η συνεργασία μας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με τον οποίον υλοποιήσαμε το διεθνές πρόγραμμα Food Smart Cities for Development.

iconb1

ΚΑΝΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ!

που θα μας βοηθήσει να προωθήσουμε το έργο της Fair Trade Hellas για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Εκτός από χρηματική, η δωρεά σου μπορεί να είναι και σε είδος. Οι ανάγκες της οργάνωσης είναι πολλές και αλλάζουν συχνά!

Επικοινώνησε μαζί μας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΕΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΓΕΙΑ

ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ

FAIR TRADE HELLAS

0