FAIR TRADE HELLAS

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

H Fair Trade Hellas είναι μια ελληνική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2004 ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Είναι ο πρώτος φορέας στην Ελλάδα που δραστηριοποιήθηκε για την προώθηση του Δίκαιου και Αλληλέγγυου Εμπορίου (Fair Trade), ενός κινήματος που αγωνίζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας, σε παγκόσμιο και τοπικό επίπεδο, μέσω μιας βιώσιμης, δίκαιης, ηθικής και υπεύθυνης προσέγγισης της παραγωγής, αγοράς και κατανάλωσης προϊόντων.

Όλοι εμείς στη Fair Trade Hellas, εργαζόμενοι και εθελοντές, στηρίζουμε καθημερινά αυτές τις αξίες μέσα από τις δράσεις μας:

  • Προωθούμε τα προϊόντα Fair Trade και στηρίζουμε μικρούς παραγωγούς στις αναπτυσσόμενες χώρες.
  • Σχεδιάζουμε εκπαιδευτικά προγράμματα και διοργανώνουμε σεμινάρια και ενημερωτικές συναντήσεις για το δίκαιο εμπόριο, την υπεύθυνη κατανάλωση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, τον εθελοντισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Συμμετέχουμε σε εκστρατείες -σε διεθνές και εθνικό επίπεδο- σε συνεργασία με κινήματα όπως το GCAP (Παγκόσμιο Κάλεσμα για Δράση Ενάντια στη Φτώχεια), η Clean Clothes Campaign, η TTIP campaign κ.ά.
  • Προωθούμε τον εθελοντισμό και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών για τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και βιώσιμου κόσμου.

Για όλα αυτά, συνεργαζόμαστε με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Δίκαιου Εμπορίου (WFTO) και το Fair Trade Advocacy Office. Είμαστε μέλη του συνεταιρισμού Consorzio Ctm Αltromercato, του μεγαλύτερου ιταλικού και δεύτερου μεγαλύτερου παγκόσμιου συνεταιρισμού δίκαιου εμπορίου (με 150 οργανώσεις μέλη, ο CTM, εδώ και 25 χρόνια, δουλεύει για την πιστοποίηση, τη στήριξη, την εξαγωγή και την πώληση προϊόντων δίκαιου εμπορίου, εξασφαλίζοντας μακροχρόνιες σχέσεις με παραγωγούς από αναπτυσσόμενες χώρες και από την Ιταλία), και της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, την οποία εκπροσωπούμε σε διεθνείς ομάδες εργασίας της CONCORD (European Confederation of Relief and Development NGOs).

Τα γραφεία της Fair Trade Hellas στεγάζονται στο Impact Hub Athens, στην οδό Καραϊσκάκη 28, στην περιοχή Ψυρρή.


Το 2006 ανοίξαμε στην Αθήνα το πρώτο μη κερδοσκοπικό κατάστημα αποκλειστικά με προϊόντα Fair Trade. Το 2016 μετατρέψαμε το κατάστημα σε e-shop.

Η Fair Trade Hellas στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των περιθωριοποιημένων παραγωγών και εργαζομένων, αλλάζοντας τις αθέμιτες δομές του διεθνούς εμπορίου και συμμετέχοντας σ’ ένα κίνημα με χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, που αγωνίζονται υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.

ΟΡΑΜΑ

Η Fair Trade Hellas οραματίζεται έναν κόσμο όπου ο υπεύθυνος καταναλωτισμός διέπει τις εμπορικές πρακτικές και δομές. Έναν κόσμο δικαιοσύνης και ισότητας, απαλλαγμένο από τη φτώχεια, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον είναι σεβαστά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Fair Trade Hellas υπηρετεί τους ανθρώπους, την ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών και τη βιώσιμη ανάπτυξη, καλλιεργώντας ένα πιο δίκαιο μοντέλο παγκόσμιου εμπορίου, που ωφελεί τους παραγωγούς, τους εργαζόμενους, τους καταναλωτές, τη βιομηχανία και τη γη.

Επιτελούμε την αποστολή μας προωθώντας τα προϊόντα Δίκαιου Εμπορίου, εκπαιδεύοντας για την υπεύθυνη κατανάλωση και ασκώντας θεσμική πίεση για καλύτερες εμπορικές, περιβαλλοντικές και αναπτυξιακές πολιτικές.

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ

• Δικαιοσύνη και αλληλεγγύη
• Αμεροληψία και αμοιβαίος σεβασμός
• Συνεργασία και συμμετοχή
• Βιωσιμότητα και από κοινού ευθύνη
• Ακεραιότητα, διαφάνεια και λογοδοσία
• Προσωπική ενδυνάμωση και ανάπτυξη τοπικών κοινωνιών
• Αντίκτυπος και αποτελεσματικότητα

Η ΟΜΑΔΑ

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

0
ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
0
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
0
ΠΡΟΪΟΝΤΑ
0
ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
9450
YΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
1700
ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Μάθε περισσότερα για τo κίνημα Fair Trade, τα προϊόντα fair trade, τα προγράμματα και τις δυνατότητες να συμμετέχεις ενεργά στη Fair Trade Hellas.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

FAIR TRADE HELLAS

0