Τζιντζερ – Σρι Λανκα

2.00

Τζίντζερ αλεσμένο απο τη Σρι Λάνκα.

 

 Βέγκαν     Χωρίς Γλουτένη

Εξαντλήθηκε

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

                                             Μπαχαρικά με άρωμα δικαιοσύνης!

Το τζίντζερ είναι από τα αρχαιότερα μπαχαρικά. Προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ασία και αναπτύσσεται στις τροπικές ζώνες. Στην αραβική, στην ασιατική και στην αφρικανική κουζίνα καταναλώνεται είτε φρέσκο,είτε τριμμένο.

Τα μπαχαρικά προέρχονται από το γυναικείο συνεταιρισμό PODIE στη Σρι Λάνκα. Η Fair Trade Hellas εισάγει το προϊόν από τη ΜΚΟ CTM Altromercato που υποστηρίζει μικρούς παραγωγούς σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Podie – που στα σριλανγκέζικα σημαίνει μικρό – ιδρύθηκε το 1974. Είναι μια οργάνωση που τώρα δουλεύει με 1500 οικογένειες,  μικροί παραγωγοί μπαχαρικών που βγήκαν απο την εκμετάλευση των μεγάλων εταιρειών μπαχαρικών. Τα μπαχαρικά μαζεύονται , αποχηρένονται και συσκευάζονται στη Σρι Λάνκα και κλείνουν τον κύκλο παραγωγής τους εκει. Τα άτομα τις Podie κάνουν τακτικές επισκέψεις για να στήριξουν τους παραγωγούς της, καθώς μαζεύει τα μπαχαρικά με ένα φορτηγάκι, διοργανώνει  εκπαιδέυσεις και στηρίζει προγράμματα για την κοινότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις γυναίκες καθώς επίσης οι  αγρότες άρχισαν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και ανεξαρτησία. Αποκτώντας  διοικητικές θέσεις στο συμβούλιο τις οργάνωσεις (προεδρία,ταμείες), πράγμα που δεν μπορούσε να γίνεται πριν κάποια χρόνια.
Εδώ  μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για το πώς συσκευάζονται τα μπαχαρικά στα εργαστήρια της Podie. 

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΡΟΣ 20 g