Μονοποικιλιακος καφες απο την Αιθιοπια

5.90

Πολυτελής καφές με  πλούσια και φρουτώδη γεύση.

Εξαντλήθηκε

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

100% Ποικιλία arabica βιολογικής καλλιέργειας.

Απο τα υψίπεδα της Αιθιοπίας, της γενέτειρας του καφέ, φτάνει σε εμάς  από τον συνεταιρισμό Sidama Union. Είναι ένας καφές ξεχωριστής ποιότητας που καλλιεργείται με το «garden system», σύμφωνα με το οποίο τα φυτά μεγαλώνουν τοποθετημένα σε αραιή διάταξη ανα εκτάριο και εμπλουτισμένα με άλλες καλλιέργειες, ενώ χρησιμοποιείται μόνο οργανικό λίπασμα.

Μονοποικιλιακός καφές που  σημαίνει ότι όλα τα φασόλια του καφέ στην συγκεκριμένη παρτίδα προέρχονται από την ίδια πηγή. Τα φασόλια δεν αναμιγνύονται με άλλους τύπους φασολιών από την ίδια τοποθεσία, ή ίδιο τύπο φασολιών από άλλες τοποθεσίες. Αυτό δίνει καθαρότητα στη γεύση η οποία είναι ξεχωριστή και μοναδική πολύ διαφορετική δηλαδή από τα blends (χαρμανια).

Ο Sidama Union εμπορεύεται καφέ από μικρούς παραγωγούς της νότιας Αιθιοπίας. Η Αιθιοπία είναι μία από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, με πολύ μικρή μακροβιότητα και  με μία οικονομία βασισμένη πρωταρχικά στη γεωργία. Συνέχεια αντιμετωπίζει κρίσεις λόγω εκτεταμένων περιόδων ξηρασίας.

Ο  Sidama Coffee Farmers Cooperative Union ιδρύθηκε το 2001 με κύριο σκοπό να δημιουργήσει έναν άμεσο σύνδεσμο μεταξύ των παραγωγών του καφέ, των υπηρεσιών εξαγωγής και των πελατών. Σήμερα ο Sidama Union αποτελείται από 39 συνεταιρισμούς και έχει περίπου 82.000 μετόχους.

Η οργάνωση έχει δημοκρατική δομή. Υπάρχει μία γενική συνέλευση όπου ο κάθε συνεταιρισμός αντιπροσωπεύεται από 2 μέχρι και 5 εκπρόσωπους. Tο κοινωνικό επίδομα που προέρχεται από το δίκαιο εμπόριο πηγαίνει κατευθείαν στους συγκεκριμένους συνεταιρισμούς. Το 2004 τα μέλη δύο συνεταιρισμών (Shoye και Fero) αποφάσισαν να επενδύσουν το επίδομα για τη διάνοιξη δρόμων της περιοχής τους όπως και για την ανακαίνιση δημοτικού σχολείου.

Δοκιμάστε τον και σε καφετιέρα φίλτρου.

*Ένα ελαφρύ φούσκωμα της συσκευασίας μπορεί να οφείλεται στον αέρα που εκλύουν οι κόκκοι του καφέ μετά το καβούρδισμα.

general

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΡΟΣ 250 g