Πρασινο Τσαϊ (25 Φακ) – Σρι Λανκα

3.50

Πράσινο Τσάι  από την Σρι Λάνκα γνωστό για τις  αντιτοξικές ιδιότητες.

 veganΒέγκαν GLOUTEN FREEΧωρίς Γλουτένη

Εξαντλήθηκε

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Το πράσινο τσάι σε αντίθεση με το μαύρο δεν υφίσταται ζύμωση. Η χλωροφύλλη δεν αλλοιώνεται και το τσάι διατηρεί το πράσινο χρώμα του.

Το φυτό του τσαγιού προέρχεται από τα υψίπεδα της Σρι Λάνκα, σε υψόμετρο πάνω από 600 μ – 1200 μ, από τον συνεταιρισμό SOFA (Small Organic Farmers Association), μια οργάνωση η οποία ενώνει 2200 μικρούς παραγωγούς που από το 1979 έχουν επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας και του σεβασμού της φύσης.  

Η SOFA  είναι μια πρότυπη μορφή στην Σρι Λάνκα γιατί είναι από τις λίγες οργανώσεις που έχουν απομακρυνθεί από το αποικιακό μοντέλο ανάπτυξης σε μεγάλες φυτείες, μοντέλο που τώρα αναπαράγει το κράτος και οι μεγάλες πολυεθνικές.

Αντιθέτως οι μικροί παραγωγοί της   SOFA έγιναν ιδιοκτήτες μικρών χωραφιών (< από  1 εκτάριο τo κάθε χωράφι) και συνεργάζονται με την εταιρεία Bio Food  για την διανομή του προϊόντος. Η παραγωγή γίνεται κάτω από  βιολογικές συνθήκες  για να προστατεύουν το περιβάλλον και να παίρνουν εκτός από μια δίκαιη  αμοιβή την τεχνική στήριξη και εκπαίδευση. Σε αυτά τα χρόνια η επανεπένδυση του Fair Trade premium  έγινε σε διάφορα προγράμματα εκ των  οποίων:

  • εκπαίδευση για βιολογική γεωργία και καλλιέργεια μπαχαρικών.
  • αγορά μέσων μεταφοράς για τους αγρότες και τα προϊόντα. 
  • αγορά υπολογιστών και δημιουργία τεχνικού κέντρου για την στήριξη των μελών του.
  • Δημιουργία δικτύου πόσιμου νερού για τα σπίτια 8 χωριών. 
  • Mικροχρηματοδότησεις.
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας για τις γυναίκες που παράγουν τα καλαθάκια συσκευασίας.
  • Αγορά τραπεζιών, περίπτερα και καρέκλες για τις ανάγκες των κοινοτήτων. Αυτά είναι δανεισμένα  στα μέλη για την ανέγερση προσωρινών κατασκευών για τις γαμήλιες δεξιώσεις, γιορτές, κηδείες κ.λπ. τα οποία προηγουμένως έπρεπε να τα ενοικιάσουν από ιδιώτες εργολάβους. Όταν δεν είναι με τη μορφή δανείου, τα μέλη αποθηκεύουν και  χρησιμοποιούν τα τραπέζια και τις καρέκλες στα σπίτια τους είτε επίσης στις  αθλητικές λέσχες και συλλόγους νεολαίας.
  • Εκπαίδευση: δωρεάν εκπαίδευση υπολογιστή για τα παιδιά των αγροτών από έναν ιδιωτικό δάσκαλο στο γραφείο του συνεταιρισμού  SOFA καθώς επίσης και  μικρές υποτροφίες για φοιτητές.

Η ψάθινη συσκευασία του τσαγιού γίνεται από τον συνεταιρισμό Dambadenya που δίνει δουλειά σε πάνω από 3000 γυναίκες.

 

general

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΡΟΣ 50 g