Πρασινο τσαι συμπληρωμα σε δισκια – Σρι Λανκα

6.20

Συμπληρωμα Πράσινου Τσαιού (Camellia Sinensis). Αντιοξειδωτικό και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό

 Βέγκαν     Χωρις Γλουτένη

Εξαντλήθηκε

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Ευεργετική δράση για μία ζωή ισορροπημένη γεμάτη υγεία!

Το πράσινο τσάι προέρχεται από μια ειδική επεξεργασία του τεϊόδεντρου Camellia Sinensis: σε αντίθεση με το μαύρο τσάι, δε ζυμώνεται, αλλά πρώτα σταθεροποιείται με ένα σύντομο πέρασμα από ατμό και μετά αφήνεται μόνο να αποξηρανθεί ελαφρά. Με αυτό τον τρόπο η χλωροφύλλη που περιέχεται στα φύλλα δεν αλλοιώνεται και το τσάι διατηρεί το χαρακτηριστικό σκουροπράσινο χρώμα του και τη φυσική του περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, περίφημες για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες.
Ο αειθαλής αυτός θάμνος φύεται στη Σρι Λάνκα και σε άλλες περιοχές της γης με τροπικό κλίμα. Το τσάι (ιδίως το πράσινο) είναι το πιο κοινό ρόφημα που χρησιμοποιείται εδώ και 4000 χρόνια, λόγω της ευχάριστης γεύσης του και των ευεργετικών αποτελεσμάτων του.

Η χρήση του ως ρόφημα ανακαλύφθηκε όταν φύλλα από ένα θάμνο έπεσαν τυχαία μέσα στο ζεστό νερό του αυτοκράτορα Shen Nung, κάνοντας το νερό ιδιαίτερα γευστικό. Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά και η ιστορία του τσαγιού ως ρόφημα και μετέπειτα και ως ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής.

Οι βιολογικά ενεργές ουσίες στο Πράσινο Τσάι είναι οι πολυφαινόλες, οι οποίες παρουσιάζουν ανεκτίμητες ιδιότητες. Τα συστατικά του είναι υπεύθυνα για την αύξηση της θερμογένεσης, η οποία μπορεί να οδηγήσει στη σταδιακή μείωση του σωματικού βάρους. Παράλληλα, έχει δείξει ότι είναι ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να συμβάλλει  στη φυσιολογική ρύθμιση της χοληστερόλης. Τέλος, είναι σημαντική η δράση του στην σταδιακή πνευματική και σωματική διέγερση, ενώ η αντιοξειδωτική του δράση είναι ωφέλιμη για τους καπνιστές.
Το  τσάι που προμηθευόμαστε απο την Σρι Λάνκα παράγεται από το συνεταιρισμό SOFA (Small Organic Farmers Association),μια οργάνωση η οποία ενώνει 2200 μικρούς παραγωγούς που από το 1979 έχουν επιλέξει το δρόμο της συνεργασίας και του σεβασμού της φύσης.  SOFA  είναι μια πρότυπη μορφή στην Σρι Λάνκα γιατί είναι από τις λίγες οργανώσεις που έχουν απομακρυνθεί από το αποικιακό μοντέλο ανάπτυξης σε μεγάλες φυτείες, μοντέλο που τώρα αναπαράγει το κράτος και οι μεγάλες πολυεθνικές.
Αντιθέτως οι μικροί παραγωγοί της   SOFA έγιναν ιδιοκτήτες μικρών χωραφιών (< από  1 εκτάριο τo κάθε χωράφι) και συνεργάζονται με την εταιρεία Bio Food  για την διανομή του προϊόντος. Η παραγωγή γίνεται κάτω από  βιολογικές συνθήκες  για να προστατεύουν το περιβάλλον και να παίρνουν εκτός από μια δίκαιη  αμοιβή την τεχνική στήριξη και εκπαίδευση. Σε αυτά τα χρόνια η επανεπένδυση του Fair Trade premium  έγινε σε διάφορα προγράμματα εκ των  οποίων:

  • εκπαίδευση για βιολογική γεωργία και καλλιέργεια μπαχαρικών.
  • αγορά μέσων μεταφοράς για τους αγρότες και τα προϊόντα. 
  • αγορά υπολογιστών και δημιουργία τεχνικού κέντρου για την στήριξη των μελών του.
  • Δημιουργία δικτύου πόσιμου νερού για τα σπίτια 8 χωριών. 
  • μικροχρηματοδότησεις.
  • Δημιουργία θέσεων εργασίας για τις γυναίκες που παράγουν τα καλαθάκια συσκευασίας.
  • Αγορά τραπεζιών, περίπτερα και καρέκλες για τις ανάγκες των κοινοτήτων. Αυτά είναι δανεισμένος  στα μέλη για την ανέγερση προσωρινών κατασκευών για τις γαμήλιες δεξιώσεις, γιορτές, κηδείες κ.λπ. τα οποία προηγουμένως έπρεπε να τα ενοικιάσουν από ιδιώτες εργολάβους. Όταν δεν είναι με τη μορφή δανείου, τα μέλη αποθηκεύουν και  χρησιμοποιούν τα τραπέζια και τις καρέκλες στα σπίτια τους είτε επίσης στις  αθλητικές λέσχες και συλλόγους νεολαίας
  • Εκπαίδευση: δωρεάν εκπαίδευση υπολογιστή για τα παιδιά των αγροτών από έναν ιδιωτικό δάσκαλο στο γραφείο του συνεταιρισμού  SOFA καθώς επίσης και  μικρές υποτροφίες για φοιτητές

Συστατικά: Φύλλα πράσινου τσαγιού (Camellia Sinensis) σε σκόνη 71,5% – Μικροκρυσταλλική κυτταρίνη – Μικρομετροποιημένο πυρίτιο – Φυτικό στεατικό μαγνήσιο. Συνολικά συστατικά δίκαιου εμπορίου: 71,5%.

Τρόπος χρήσης: 1 δισκίο 3 φορές τη μέρα.
Μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δοσολογία, μην τα χρησιμοποιείτε ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης διατροφής και κρατείστε τα μακριά από παιδιά κάτω των 3 ετών.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΡΟΣ 42 g