Σπιρουλίνα – Cuba

7.50

Η Spirulina  (Arthrospira Platensis), εξαιρετικό φυσικό συμπλήρωμα διατροφής

 

 Βέγκαν     Χωρις Γλουτένη

4 σε απόθεμα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

Από την Κούβα, 20 χρόνια εμπειρία και δύναμη με την σπιρουλίνα.

Η σπιρουλίνα Spirulina Platensis είναι ένα μικροσκοπικό υδρόβιο φυτό, ένα βρώσιμο φύκι του γλυκού νερού, με βαθυπράσινο χρώμα που σχηματίζει μια ελικοειδή σπείρα και έχει εξαιρετικές θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούταν από τους Ατζέκους πριν από αρκετούς αιώνες αφού είχαν διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια από τις πληρέστερες τροφές. Έχει πάνω από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες και είναι ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή, γι’ αυτό και την καταναλώνουν οι αστροναύτες στο διάστημα. Ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τη σπιρουλίνα ως την τροφή του μέλλοντος.

Αν και η σπιρουλίνα είναι μια απόλυτα φυσική τροφή, διατίθεται ως συμπλήρωμα διατροφής. Δεν πρόκειται για ένα χάπι αδυνατίσματος αν και μέσα στις αναφερόμενες ιδιότητές της είναι και η μείωση της όρεξης με συνέπεια την καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Επιπλέον αναζωογονεί τον οργανισμό, ενισχύει το ανοσοποιητικό, μειώνει την χοληστερόλη, βελτιώνεται η λειτουργία του νευρικού συστήματος, μειώνει το αίσθημα της κόπωσης και προσφέρει αύξηση της ενεργητικότητας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι η σπιρουλίνα έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνει την επίδραση της ακτινοβολίας και δρα κατά της πρόωρης γήρανσης. Παράλληλα ισορροπεί την μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου, βελτιώνει την πέψη και ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού.

* Εαν έχετε αλλεργία  στα θαλασσινά,  διαταραχές του θυρεοειδή, υψηλή πίεση και καρδιοαγγειακά προβλήματα καλό θα ήταν να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν αποφασίσετε  να την χρησιμοποιήσετε.

Παράλληλα με μια ισορροπημένη δίαιτα, σε περιόδους ιδιαίτερης σωματικής κόπωσης μπορεί κανείς να προσαρμόζει τη δίαιτά του με κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα αν και οποιαδήποτε ουσία στη φύση, ακόμα και ωφέλιμη, σε υπερβολική δόση μπορεί να αποβεί τοξική.

Η σπιρουλίνα της  Fair Trade Hellas παράγεται από την  Genix, τον μοναδικό παραγωγό σπιρουλίνας στην Κούβα. Το  1996 μετά από ένα ερευνητικό ταξίδι στην Βραζιλία, το κράτος επέλεξε να στηρίξει την δράση της εταιρείας Genix στην οποία παρέχει το έδαφος  (soil) καθώς και τις υποδομές για την παραγωγή. 

Συστατικά: Σπιρουλίνα (88%) – Λακτόζη – Πηκτικό μέσο: Κυτταρίνη – Επικαλυπτικός παράγοντας – μονογλυκερίδια και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων.

Συνιστάται η κατανάλωση 2-3 δισκίων κατά τη διάρκεια των γευμάτων, μην υπερβαίνετε τη συνιστώμενη δοσολογία, να μην χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα σε μία ισορροπημένη δίαιτα και να κρατούνται μακριά από παιδιά.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΡΟΣ 42 g