Βανιλια σε 2 μπαστουνακια

6.00

Βανίλια σε μπαστουνάκια από την Σρι Λάνκα.

 Βέγκαν     Χωρίς Γλουτένη

2 σε απόθεμα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ

                                             Μπαχαρικά με άρωμα δικαιοσύνης!

Οδηγίες χρήσης:κόβουμε το 1 μπαστουνάκι προσεχτικά και κάθετα. Ύστερα βάζουμε το ένα μπαστουνάκι για 20 λεπτά σε ζεστό γάλα, νερό ή σούπα. Χρησιμοποιείται ως αρωματικό σε φαγητά και γλυκά.Η βανίλια προέρχεται από τον μη κερδοσκοπικό συνεταιρισμό Podie στη Σρι Λάνκα που υποστηρίζει γυναίκες παραγωγούς μπαχαρικών. Ανάλωση πριν από: βλέπε πίσω.

Τα μπαχαρικά προέρχονται από το γυναικείο συνεταιρισμό PODIE στη Σρι Λάνκα. Η Fair Trade Hellas εισάγει το προϊόν από τη ΜΚΟ CTM Altromercato που υποστηρίζει μικρούς παραγωγούς σε αναπτυσσόμενες χώρες.
Podie – που στη σιναλεζική σημαίνει μικρό – ιδρύθηκε το 1974. Είναι μια οργάνωση που τώρα δουλεύει με 1500 οικογένειες,  μικροί παραγωγοί μπαχαρικών που βγήκαν από την εκμετάλλευση των μεγάλων εταιρειών μπαχαρικών. Τα μπαχαρικά μαζεύονται , αποξηραίνονται και συσκευάζονται στη Σρι Λάνκα και κλείνουν τον κύκλο παραγωγής τους εκεί . Τα άτομα τις Podie κάνουν τακτικές επισκέψεις για να στηρίξουν τους παραγωγούς της, καθώς μαζεύει τα μπαχαρικά με ένα φορτηγάκι, διοργανώνει  εκπαιδεύσεις και στηρίζει προγράμματα για την κοινότητα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις γυναίκες καθώς επίσης οι  αγρότες άρχισαν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή και ανεξαρτησία. Αποκτώντας  διοικητικές θέσεις στο συμβούλιο τις οργανώσεις (προεδρία, ταμίες), πράγμα που δεν μπορούσε να γίνεται πριν κάποια χρόνια.
Εδώ  μπορείτε να δείτε ένα βίντεο για το πώς συσκευάζονται τα μπαχαρικά στα εργαστήρια της Podie. 

 

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΡΟΣ 20 g