ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ

ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΜΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ FAIRTRADE ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τις συναρπαστικές ιστορίες τους και να ενημερωθείτε για τη δουλειά και τις προσπάθειές τους να φτιάξουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τις κοινότητες όπου ζουν. Σπάνια θα βρείτε αντίστοιχες ιστορίες για τους παραγωγούς συμβατικών προϊόντων – όσα στοιχεία υπάρχουν γι’ αυτούς μένουν κρυμμένα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Για μας, οι παραγωγοί είναι το α και το ω της διαδικασίας, και τις ιστορίες τους τις φτιάχνετε εσείς με τις επιλογές σας! Δεν έχουμε κανέναν λόγο να τις κρύβουμε, έχουμε όμως πολλούς λόγους να τις δημοσιοποιούμε! Γι’ αυτό, δίπλα σε κάθε περιγραφή προϊόντος υπάρχει μια μικρή αναφορά στον παραγωγό του. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στον παγκόσμιο χάρτη, που θα είναι σύντομα διαθέσιμος εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ;

Το κίνημα Fair Trade γεννήθηκε με στόχο τον περιορισμό της φτώχειας στις αναπτυσσόμενες χώρες, μετά από αιώνες αποικιακής οικονομίας που αποτέλεσαν τροχοπέδη για την ανάπτυξή τους. Κι όταν μιλάμε για φτώχεια, μιλάμε για ακραία φτώχεια και για συνθήκες ζωής και εργασίας πολύ πιο δύσκολες από αυτές που μπορούμε να φανταστούμε: άνθρωποι που αγοράζονται μαζί με τα χωράφια τους από πολυεθνικές εταιρείες, παιδιά που πέφτουν θύματα απαγωγής για να δουλέψουν σε συνθήκες σκλαβιάς σε κακαοφυτείες, γυναίκες που δουλεύουν σε απάνθρωπες βάρδιες και πληρώνονται τα μισά από τους άνδρες για περισσότερες ώρες εργασίας.

Γι’ αυτό, το κίνημα είχε αρχικά ως κύριο στόχο και αποστολή τη δημιουργία ενός πλαισίου βιώσιμης οικονομίας γι’ αυτές τις χώρες, με κεντρικό άξονα τα ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων και των παραγωγών. Για πολλά χρόνια λοιπόν, η πιστοποίηση των “δυτικών” παραγωγών δεν αποτελούσε στόχο του κινήματος, και προς το παρόν δεν προβλέπεται κάποια επίσημη πιστοποίηση Fair Trade για προϊόντα του ανεπτυγμένου κόσμου. Ωστόσο είναι κάτι που συζητιέται πολύ σε διεθνές επίπεδο με τους αρμόδιους φορείς, ενώ ο συνεταιρισμός Altromercato, στον οποίον ανήκει και η Fair Trade Hellas, έχει κάνει ήδη αρκετές ενέργειες για την παροχή της πιστοποίησης Solidale Italiano σε ιταλικά προϊόντα.  Με βάση αυτή την εμπειρία, η FTH σκοπεύει σύντομα να αναλάβει δράση ώστε να παρέχεται πιστοποίηση και σε προϊόντα Ελλήνων παραγωγών που πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ;

FAIR TRADE HELLAS

0